U Sjevernoj Makedoniji zabilježen četvrti slučaj koronavirusa

"Pacijentkinja je naša koleginica, ljekar koja je prije jedne nedelje doputovala iz Italije. Ona je poslije povratka u zemlju narednih pet dana išla na posao", rekao je ministar zdravlja
1252 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock

U Sjevernoj Makedoniji je potvrđen četvrti slučaj korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na konferenciji za novinare rekao da je kasno sinoć dijagnostifikovan još jedan slučaj i da se radi o direktorki Klinike za kožne bolesti u Skoplju, koja je prije nedelju dana doputovala iz Italije.

Filipče je izrazio "ogromno razočarenje" ponašanjem koleginice ljekarke koja nije poštovala preporuke i apele za obaveznu autoizolaciju poslije povratka sa putovanja iz rizičnih regiona.

"Pacijentkinja je naša koleginica, ljekar koja je prije jedne nedelje doputovala iz Italije. Ona je poslije povratka u zemlju narednih pet dana išla na posao", rekao je ministar zdravlja.

On je rekao da sada cijela ekipa Instituta za javno zdravlje pravi procjenu na Klinici za kožne bolesti i najavio da je moguće da klinika u potpunosti bude zatvorena a da osoblje i pacijenti bude poslati u kućnu samoizolaciju.

Prema njegovim riječima, novoobolela pacijentkinja je hospitalizovana u izolacionom odeljenju Klinike za infektivne bolesti sa "lakšom kliničkom slikom".

"Kao i dvoje oboljelih supružnika iz Debra, ona je stabilna i ima lakšu kliničku sliku, dok je stanje pacijentkinje koja je prva obolela skoro potpuno stabilizovano", rekao je Filipče.

Bonus video: