Bilt: Vučić pravio šou za avion iz Kine, a kada stigne pomoć od EU nema ga nigdje

"Kada je Kina poslala avion sa pomoći za Srbiju, predsjednik Vučić je napravio veliku predstavu od toga. Ali, kada je stigla daleko bitnija pomoć od Evropske unije, nigdje niste mogli da vidite ni fanfare ni predsjednika"
27851 pregleda 35 komentar(a)
Karl Bilt, Foto: AP
Karl Bilt, Foto: AP

Švedski političar i diplomata i kopredsjedavajući Savjeta Evrope za spoljnu politiku Karl Bilt napisao je na Twitteru, reagujući na pomoć koju je Evropska unija poslala Srbiji zbog epidemije koronavirusa, da je primjetno odsustvo reakcije srpskih državnih zvaničnika na to, poput one koja je bila kada je stigao avion iz Kine, prenosi N1.

Reagujući na Twitt ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija o pomoći koja je iz Brisela stigla u Beograd, Bilt je napisao da je, kada je Kina poslala avion sa stručnjacima i medicinskom opremom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučio od toga "napravio veliku predstavu".

"Kada je Kina poslala avion sa pomoći za Srbiju, predsjednik Vučić je napravio veliku predstavu od toga. Ali, kada je stigla daleko bitnija pomoć od Evropske unije, nigdje niste mogli da vidite ni fanfare ni predsjednika", napisao je Bilt.

Bonus video: