MURGANIĆ TVRDI DA NIJE ZNALA ZA NJEGOVU NAMJERU

Pogledajte: Državni sekretar u hrvatskom ministarstvu dao ostavku pred medijima i ministarkom

Ministarka je prethodno na konferenciji za novinare predstavila nove demografske mjere i pozvala novinare da, ako imaju dodatnih pitanja, da ih upute državnom sekretaru Marinu Strmoti
57 pregleda 10 komentar(a)
Marin Strmota, Foto: Screenshot (YouTube)
Marin Strmota, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.02.2019. 02:04h

Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu demografije Marin Strmota podnio je ostavku na konferenciji za medije, na iznenađenje novinara i resorne ministarke, piše N1 Hrvatska.

Sve se dogodilo pred zbunjenom ministarkom demografije Nadom Murganić koja je kasnije rekla da nije znala za namjeru sekretara da podnese ostavku i taj korak pripisala "nestrpljenju mladog čovjeka i naučnika".

Ministarka je prethodno na konferenciji za novinare predstavila nove demografske mjere i pozvala novinare da, ako imaju dodatnih pitanja, da ih upute državnom sekretaru Marinu Strmoti.

Na novinarsku konstataciju da su iste mjere predstavljene već prije tri mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor.

"Slažem se s vama, ovo je jedan veliki folklor. Ja kao demograf smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno, država izumire, imamo najgore stanje od kad postoji država. Ovako neozbiljno pričati o ovome... Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", kazao je Strmota vidno emotivan.