Štada i Hemofarm poklonili Crnoj Gori 10 monitora za praćenje stanja pacijenata

Ta kompanija odlučila je da pokloni 110 monitora za praćenje stanja pacijenata njemačkog proizvođača Dreger (Draeger) bolnicama u Srbiji, 30 Bosni i Hercegovini i 10 Crnoj Gori
695 pregleda 0 komentar(a)
Detalj doniranog monitora, Foto: Beta
Detalj doniranog monitora, Foto: Beta

Njemačka Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbedili su za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru donaciju od 150 monitora za praćenje stanja pacijenata oboljelih od koronavirusa.

"Donirana oprema od velike je važnosti za rad zdravstvenih radnika tokom praćenja vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti", saopštio je danas Hemofram.

Ta kompanija odlučila je da pokloni 110 monitora za praćenje stanja pacijenata njemačkog proizvođača Dreger (Draeger) bolnicama u Srbiji, 30 Bosni i Hercegovini i 10 Crnoj Gori.

Vrijednost poklona je skoro 400.000 eura i to zemljama u kojima Hemofarm ima svoje proizvodne pogone.

Po riječima generalnog direktora Štade Petera Goldšmita, u ovom trenutku dužnost svake kompanije jeste da pomogne borbu protiv koronavirusa na način i sredstvima koji su njima na raspolaganju.

"Oko 6.000 zaposlenih u proizvodnim pogonima Štade svakodnevno pomaže borbu protiv ove bolesti koja je zaustavila svijet. Odlaskom na posao, naši radnici u proizvodnji omogućuju da pacijenti širom svijeta dobiju svoju terapiju redovno, i na tome sam im bezgranično zahvalan", rekao je Goldšmit.

Dodao je da donacija monitora za praćenje stanja pacijenata upućena zemljama u kojima Hemofarm posluje, takođe pokazuje zahvalnost kompanije građanima tih zemalja na dugogodišnjem povjerenju, kao i "vid podrške njima u ovim teškim vremenima".

Bonus video: