Kon se ipak ne povlači: Dogovoreno da nastavi da vodi tim epidemiologa

Kako su prenijeli mediji na sastanku je dr Konu upućen apel da ne napušta svoju funkciju, a glavna tema razgovora bio je zahtev SPC o privremenom ukidanju zabrane kretanja tokom Uskrsa
7201 pregleda 11 komentar(a)
Kon, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Kon, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Ažurirano: 14.04.2020. 11:21h

U predsjedništvu Srbije upravo je završen sastanak predsjednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije kovid-19 u Srbiji, saznaje Tanjug, a prenosi Nedeljnik.

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15 časova, na redovnoj pres konferenciji.

Kako su prenijeli mediji na sastanku je dr Konu upućen apel da ne napušta svoju funkciju, a glavna tema razgovora bio je zahtev SPC o privremenom ukidanju zabrane kretanja tokom Uskrsa.

Epidemiolog Predrag Kon objavio je jutros rano na svom Fejsbuk nalogu da je “vrijeme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju”, jer kako je naveo “ne želi da vodi ratove ni protiv koga, osim protiv virusa”.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umijem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umjesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vrijeme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje!”, napisao je doktor Kon u objavi na svom profilu.

Bonus video: