Član Sinoda SPC zaražen koronavirusom, ranije govorio: "Svi da dolazimo u hramove"

Perović je istrajavao je u pozivima vjernicima da dolaze u hramove u što većem broju, dok su u Srbiji uveliko trajale mjere zabrane okupljanja građana
20296 pregleda 52 komentar(a)
Perović, Foto: Screenshot/Youtube
Perović, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 26.04.2020. 14:49h

Član Sinoda Srpske pravoslavne crkve, episkop kruševački David Perović, zaražen je koronavirusom. Portal Nova.rs je objavio, pozivajući se na izvore bliske SPC da je Perović juče prebačen na liječenje u Zemunsku bolnicu, a prošle nedjelje je služio vaskršnju liturgiju.

Perović je, navodi portal, istrajavao je u pozivima vjernicima da dolaze u hramove u što većem broju, dok su u Srbiji uveliko trajale mjere zabrane okupljanja građana u cilju sprečavanja širenja virusa.

“Taj noviji virus, sad ga opisuju, pa se nešto udebljao, ne može proći bez božje volje. Sve vrijeme treba da budemo u vjeri i vjerom da se hranimo. Da dolazimo u hramove, da ne izostavljamo dolazak u hramove. Ne da se brojimo na grupe 10, 20, do stotinu najviše. Svi treba da dolazimo u hramove. Svi da pjevamo, svi da čitamo”, poručivao je vernicima Episkop Perović, nakon što je opasnost od epidemije već potresala Srbiju.

Prema navodima izvora portala, Perović je sam zahtijevao da se testira iako nije imao simptome koronavirusa.

Bonus video: