U BiH još dva smrtna slučaja, ukupno 72 umrlih

U cijeloj BiH je ovog vikenda na snazi noćni policijski sat koji traje od 22 sata uveče do pet ujutro, a u Republici Srpskoj dodatno su ograničili i kretanje tokom dana sve do ponedjeljka
698 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Dva nova smrtna slučaja povezana s koronavirusom potvrđena su do subote u Bosni i Hercegovini, pa je ukupni broj preminulih usljed pandemije u toj zemlji povećan na 72.

Iz banjalučkog Kliničkog centra saopštili su kako je njihovo dvoje pacijenata preminulo u noći između petka i subote. Umrli su žena iz Modriče (71) i muškarac iz Bosanskog Broda (60).

Obje osobe bile su teški hronični bolesnici, a koronavirus je pogoršao njihovo stanje, što je dovelo do smrtnog ishoda, prenosi Hina.

Ukupni broj zaraženih virusom SARS-CoV-2 u BiH do subote je bio nešto manji od 1.800.

Najveće žarište i dalje Banja Luka

Središte zaraze u BiH i dalje je Banja Luka, gdje je zabilježeno više od 420 inficiranih osoba, odnosno četvrtina ukupnog broja.

Na popisu slijede Čitluk te Maglaj u središnjoj Bosni, gdje se epidemija naglo raširila protekle sedmice. U tim je gradovima zaraženo po 96 osoba dok je u Mostaru virus potvrđen kod 91 osobe.

U cijeloj BiH je zbog pojačanog rizika od okupljanja većeg broja ljudi ovog vikenda na snazi noćni policijski sat koji traje od 22 sata uveče do pet ujutro, a u Republici Srpskoj dodatno su ograničili i kretanje tokom dana sve do ponedjeljka.

Bonus video: