REKAO DA U MAJU NE OČEKUJE VEĆI BROJ POLITIČKIH SKUPOVA

Vučić: Parlamentarni izbori u Srbiji 21. juna

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je, kako je naveo, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora
2074 pregleda 2 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će parlamentarni izbori biti održani 21. juna 2020. godine.

Nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio predlog pojedinih stranaka kojima je, kako je naveo, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

Vučić rekao je da u maju ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, a da će se u junu čekati mišljenje ljekara, te da se mnogi nadaju da će tada mitinga biti.

Prema njegovim riječima, druga mala prepreka su notari kojih nema dovoljno za ovjeru potpisa, i među strankama koje će izaći na izbore postignut je dogovor da osim notara i opštinski ovjeritelji mogu da ovjeravaju potpise podrške.

Vučić je istakao da "poslije ovog teškog vremena treba da stvoritmo demokratsku atmosferu i izaberemo skupštinu i vladu koja će da služi interesima građana".

On je rekao da će "lično pokušati i zamoliti saradnike da kampanji pristupe u duhu tolerancije, ozbiljnosti i odgovornosti" i svima poželeo uspeh na izborima.

Preporučujemo za Vas