Vučić: Prije bih podnio ostavku, nego pristao na tehničku vladu

Govoreći o napadima na djecu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Vučić je naveo da niko nije napadao njegovu djecu dok, kako je naveo, njegovu (Vučićevu) djecu jesu napadali lideri opozicionih stranaka
1505 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da bi prije podnio ostavku nego pristao na formiranje tehničke vlade.

"Ako neko misli kako ću mnogo da se uplašim svih prijetnji, ne pada mi na pamet", kazao je predsjednik Srbije na konferenciji za medije.

Nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković uputio je ranije danas otvoreno pismo predsjedniku Srbije u kome ga upozorava na opasnost od unutrašnjih sukoba u Srbiji i poziva da predloži izglasavanje leks specijalisa kojim će, zbog posljedica vanrednog stanja i potrebe da se obezbijedi uspjeh izbornog procesa, biti odloženi izbori.

"Izglasajte zakon o tehničkoj predizbornoj vladi – od momenta raspisivanja izbora do formiranja vlade, neka svaki ministar ima ko-ministra iz opozicije i neka za svaku odluku trebaju oba potpisa. Ti znaš da ništa ne izmišljam, baš tako je u sličnoj situaciji u Makedoniji spriječeno krvoproliće. I neka to važi i za sve naredne izbore. Naravno, pošto ovo predlažem, izuzimam se iz teoretske mogućnosti da u tome učestvujem", naveo je Janković.

Govoreći o napadima na djecu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Vučić je naveo da niko nije napadao njegovu djecu dok, kako je naveo, njegovu (Vučićevu) djecu jesu napadali lideri opozicionih stranaka.

"Svakodnevno sam i ja i svi meni bliski bili meta najtežih uvreda i najgorih mogućih riječi. Ja ne mislim da se glasovi dobijaju plakanjem", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da je ponosan na činjenicu da vladajuća stranka nikada nije dirala tuđu djecu i da "svaki put kada neko bude dirao bilo čiju djecu, prvo će ga on osuditi javno i reći da takvu politiku ne može da vodi ukoliko želi da pripada bilo kakvom poretku u ovoj zemlji".

Đilas je u nedjelju uveče izjavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susjedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje "Đilase lopove", što je uznemirilo njegovu djecu, koja su "plakala i tresla se od straha".

Govoreći o paljenju baklji od strane pripadnika vladajuće stranke, predsjednik Srbije je naveo da je veći skup održan na opštini Stari grad u Beogradu, zbog ukidanja trole 28, i dodao da su "batinali radnike koji su radili svoj posao".

"Trudili smo se da i tu pokažemo neku vrstu strpljenja", kazao je Vučić.

On je naveo da, kao predsjednik, poistovjećuje sve građane i dodao da "nema problem sa udaranjem u šerpe".

Bonus video: