Stefanović: Danilo Vučić nema nikakve veze sa bilo kakvim kriminalom, u pitanju je zločinačka namjera

"Đilasovu djecu niko nije pominjao imenom, a Danila proganjaju po imenu i prezimenu i to čine vrlo sinhronizovano", kazao je Stefanović
16921 pregleda 25 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Nebojša Stefanović, Foto: Beta-AP, Beta-AP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je danas da Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, "nema nikakve veze s bilo kakvim kriminalom".

Objavljivanje na portalu KRIK fotografije na kojoj je sin predsjednika Srbije u društvu Aleksandra Vidojevića, navodnog pripadnika "Kavačkog" kriminalnog klana, Stefanović je ocijenio da je u pitanju "zločinačka namjera čija je suština da kriminalizuju Danila Vučića i ugroze mu život".

"Ne samo što taj pokušaj kriminalizovanja ne potkrepljuju bilo kakvim dokazom, niti indicijom, već rade još opasniju stvar tvrdeći da Danilo poznaje nekog iz jednog klana, pa ga onda ovi iz drugog klana vide kao legitimnu metu. Time ugrožavaju njegov život i sigurnost", naveo je ministar za TV Pink.

Ocijenio je da "takav obračun sa nečijom djecom nikada nije viđen".

"Đilasovu djecu niko nije pominjao imenom, a Danila proganjaju po imenu i prezimenu i to čine vrlo sinhronizovano", kazao je Stefanović.

Dodao je da je "u vrijeme" Dragana Đilasa "cvjetao kriminal", a da je vlada Srbije čiji je prvi potpredsjednik bio Aleksandar Vučić, "počela obračun s kriminalom i korupcijom".

"Zahvaljujući tome, danas imamo slobodne ulice s kojih smo uklonili kriminal. Gdje danas imate nekog kriminalca koga policija ne smije da dohvati, kako se taj zove?", pitao je ministar i dodao da je stepen kriminaliteta u Srbiji opao za 67 odsto.

Bonus video: