Protest ispred zgrade Predsjedništva u Beogradu: "Ovo je samo početak"

"Protesti sa balkona i zgrada treba da pređu na ulice", poručio je Obradović
10530 pregleda 10 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Screenshot/Facebook
Sa protesta, Foto: Screenshot/Facebook
Ažurirano: 07.05.2020. 21:41h

Više stotina građana je večeras, u 20.05 sati, protestvovalo je protiv vlasti ispred zgrade Predsjedništva Srbije, poslije ustaljene podrške medicinskim radnicima, a protest se završio mirno.

Ovo je bio nastavak akcije "Bukom protiv diktature" koja se prethodnih dana zbog policijskog časa odvijala iz stanova, balkona i terasa, odakle su građani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti u vrijeme epidemije korona virusa.

Predsjednik pokreta Dveri Boško Oradović i nekoliko desetina građana je prošlo postavljenu barijeru pred ulazom Predsjedništva iz Pionirskog parka, i ušlo u raspravu sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbjeđenja i pripadnica specijalne jedinice vojske Kobra. Sve se završilo mirno i građani su se razišli.

Obradović je izjavio da je preskakanje ograde i prilazak ulazu u Predsjedništvo predstavlja "lični čin" i dodao da je to nastavak njegove pobune koju je započeo u Skupštini Srbije. On je, za Betu rekao da je ovaj protest samo početak i istakao da građani moraju da ga ponove u što većem broju.

"Protesti sa balkona i zgrada treba da pređu na ulice", naglasio je Obradović.

Građani su rekli da su "ponijeli svoje sredstvo za udaranje", kako je objasnio jedan od učesnika protesta, a među zvucima nezadovoljstva građana bili su pištaljke, udaraljke i vuvuzele.

Građani tokom protesta su uzvikivali "Vučiću lopove", "Uhapsite Vučića" i "Vučiću liječi se", koristeći i megafone.

Večerašnji protest ispred zgrade Predsjedništva Srbije, koji je organizovao Građanski otpor, počeo je oko 20 sati.

Bonus video: