Vučić: Ko bude vršio nasilje tokom kampanje biće kažnjen, bilo da je iz vlasti il opozicije

Što se tiče karikature na kojima je prikazan kao Hitler rekao je da to "dovoljno govori o stepenu demokratije u našoj zemlji"
3245 pregleda 2 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO, BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve političke aktere u zemlji da pokažu odgovornost i uzmu učešće na izborima 21. juna ali i najavio da će biti kažnjen svako ko tokom kampanje bude vršio nasilje, nezavisno da li je iz redova vladajućih ili opozicionih stranaka.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao pristalice SNS koje su se večeras okupile ispred Skupštine Srbije, da se raziđu s obzirom da epidemija koronavirusa u zemlji još nije gotova.

"Znamo mi ko je većina u Srbiji, ali to se radi u vrijeme izbora. Sačekajte do juna, vjerujem da će tada biti moguća veća okupljanja na otvorenom prostoru", kazao je predsjednik Srbije.

Apelovao je na poslanike SNS, Aleksandra Martinovića i Sandru Božić, koji od juče štrajkuju glađu ispred parlamenta, da obustave štrajk.

"Oni već 35 sati sjede na stolicama, to je pravi štrajk glađu. Večeras ću opet telefonom razgovarati sa Martinovićem, mada nijesam siguran da ću uspeti da ga ubijedim jer vjeruje da ima razloge za taj štrajk", kazao je Vučić.

Dodao je da je u Novom Sadu uhapšen D.G. zbog sumnje da je na društvenim mrežama prijetio novinarki Vremena Jovani Gligorijević i pozvao građane da ne prete novinarima.

Vučić je rekao da je cilj da Srbija ove godine bude zemlja sa najvišom stopom rasta u Evropi.

"Želim da građani Srbije vjeruju u svoju zemlju. Molim ih da razmisle da dio ili cijele godišnje odmore provedu u Srbiji. Time će i dio novca ostaviti u našoj zemlji i značajnu podršku pružiti našin privrednicima i turističkom i hotelijersakom sektoru".

Govoreći o izborima rekao je da mu ne pada na pamet da prihvata bilo čije ucjene.

"Srbija je slobodna zemlja slobodarskog duha. U Srbiji Ustav i zakon propisuju kada su izbori...Tako da - izbori su tu", naveo je i dodao da su izbori već odlagani i da on nikad nije čuo da se neko u opoziciji bori da izbori ne budu.

Što se tiče karikature na kojima je prikazan kao Hitler rekao je da to "dovoljno govori o stepenu demokratije u našoj zemlji".

Bonus video: