Obradović: Nijesam postavio ultimatum, već predlog za razgovor

Obradović je za televiziju Prva da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pogriješio u svom obraćanju kada je rekao da ne pristaje na ucjene, već je naveo da samo želi da se smire tenzije i da se sve riješi razgovorom
1009 pregleda 1 komentar(a)
Boško Obradović, Foto: Twitter, Twitter
Boško Obradović, Foto: Twitter, Twitter

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović kazao je danas da on nije postavio ultimatum vlasti, već predlog "ili čak molbu" da se razgovorom smire tenzije između vlasti i opozicije, kao i da se obje strane zaustave na putu ka daljim sukobima.

Obradović je za televiziju Prva da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pogriješio u svom obraćanju kada je rekao da ne pristaje na ucjene, već je naveo da samo želi da se smire tenzije i da se sve riješi razgovorom.

Prema njegovim riječima, u štrajk je stupio i da bi sebe smirio i da je put kojim je krenuo "put borbe protiv vlasti" za koju smatra da je opravdana.

"Ako je vlast nedemokratska, ako krši Ustav, ako je u kriminalu i korupciji, ako je ugušila medije, morate kao opozicija da se tome suprotstavite", naveo je Obradović.

On je kazao da je vidio da to ide u pravcu koji ne valja i je "sam stao".

Prema njegovim riječima, odlaganje izbora je u trenutnoj situaciji neophodno i naveo da su izborne radnje u većini evropskih zemalja obustavljene zbog pandemije koronavirusa.

"Ako izbori nijesu nastavljeni po ukidanja vanrednog stanja, kao što je navedeno u odluci Vlade pri uvođenju vanrednog stanja, nijesu nastavljeni već sedam dana. To znači da ne moraju biti nastavljeni bi narednih šest mjeseci. Treba da budu nastavljeni kada Svjetska zdravstvena organizacija proglasi kraj pandemije koronavirusa", rekao je Obradović.

Obradović je započeo štrajk glađu u nedelju ispred Skupštine Srbije nakon konferencije za novinare koju je održao u holu te institucije.

Bonus video: