Brnabić pozvala vlast Crne Gore da razgovara sa Srbima

"Za Srbiju je veoma važno da se sačuvaju prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori", rekla je ona tokom posjete Naučno-tehnološkom parku u Beogradu
3558 pregleda 4 komentar(a)
Brnabić, Foto: Beta
Brnabić, Foto: Beta
Ažurirano: 18.05.2020. 16:45h

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas povodom proteklih događaja u Crnoj Gori da bi "zvanična Podgorica" trebalo da razgovara s Srbima u Crnoj Gori, a rekla je i da Srbija "može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore".

"Za Srbiju je veoma važno da se sačuvaju prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori", rekla je ona tokom posjete Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Ukazala je da je "naša ustavna obaveza i ljudska dužnost, kao i želja, da pružamo podršku srpskom narodu u toj zemlji", a "to je tema i u razgovorim sa nekim međunarodnim zvaničnicima".

Brnabić je ocijenila da, međutim, "zvaničnici Crne Gore nisu do sada bili previše otvoreni za razgovore o ovim temama", dok je Srbija "uvijek tu da razgovaramo ukoliko i druga strana bude na to spremna", objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Naglasila je da se ne može napredovati bez regionalne stabilnosti i pozvala vlasti Crne Gore na "normalan i konstruktivan dijalog sa Srbima, prije nego s Beogradom".

Bonus video: