potražnja još uvijek skromna

Najskuplji apartman u Hrvatskoj sad košta kao najjeftiniji prošle godine

Cijelu kuću sa bazenom moguće je iznajmiti za 114 eura po danu

14709 pregleda 40 reakcija 6 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: AP Photo
Dubrovnik, Foto: AP Photo

Cijene iznajmljivanja apartmana i kuća za odmor na hrvatskoj obali Jadrana drastično su niže u odnosu na prošlu godinu, ali je potražnja još uvijek skromna, prenosi portal Indeks.

Koliko je prošle godine u predsezoni koštao najam najjeftinijeg apartmana na Jadranu - 40 eura, toliko ove godine košta najam najskupljeg, piše taj medij.

Cijene apartmana 2019. godine u predsezoni i nakon sezone kretale su se od 40 do 100 eura, dok su u sezoni bile od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cijene apartmana u predsezoni, dok su u sezoni između 45 i 70 eura.

Portal navodi da je cijelu kuću sa bazenom moguće iznajmiti za 114 eura po danu.

Iako su cijene znatno niže nego prošle godine, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma Martina Nimac Kalcina kaže za Indeks da iznajmljivanje privatnog smještaja za sada ide jako loše.

"Neko se oslanja uglavnom na svoje stare goste, na one koji su već prije rezervisali, pa su s njima stalno u kontaktu. Ali direktnih, novih rezervacija ima jako malo. I ono malo što ima većinom se odnosi na najam cijelih kuća za odmor", kaže Nimac Kalcina.

Smatra da će svi ostali veoma loše proći i da je pitanje koliko će uopšte imati gostiju.

"Zavisi kakva će biti situacija kad se potpuno otvore granice. Svi se nadaju da će sezona krenuti, no realnost je da je zasad situacija jako loša. Što se pak tiče domaćih gostiju, njima će se definitivno morati dati popusti te sniziti cijene najma", objašnjava je Nimac Kalcina.