Vučić: Želim dobre odnose sa Hrvatskom ali neću da se izvinjavam za Oluju i Jasenovac

Upitan za incident koji su izazvali navijači zagrebačkog Dinama koji su na utakmici razvili uvrjedljivi transparent protiv "srpskih žena i djece" uz isticanje ustaškog slova U, Vučić je ocijenio da se radi o ljudima koji treba da idu na liječenje jer su po njegovim riječima, očigledno pedofili

1566 pregleda 12 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi dobre odnose s Hrvatskom ali i da neće i ne želi da se izvinjava za "Bljesak i Oluju, 250.000 protjeranih Srba, Jasenovac, Jadovno, Prebilovce".

Upitan za natpise hrvatskih medija o situaciji u Srbiji, Vučić je rekao da je nejgova pres služba izračunala kako je u prethodnih 47 dana, svakodnevno izložen napadima u medijima te zemlje.

"Zahvalan sam im na tome, ne bi me napadali da bar malo ne vrijedim. Neke ranije nijesu ni napadali, tada nijesmo imali ni Budimku, ni puteve, ni vojsku, ništa nijesmo imali osim što su im se neki svakog dana dodvoravali i izvinjavali", rekao je Vučić u Požegi gdje je prisustvovao otvaranju fabrike "Budimka".

Upitan za incident koji su izazvali navijači zagrebačkog Dinama koji su na utakmici razvili uvrjedljivi transparent protiv "srpskih žena i djece" uz isticanje ustaškog slova U, Vučić je ocijenio da se radi o ljudima koji treba da idu na liječenje jer su po njegovim riječima, očigledno pedofili.

"To više govori o njima nego o srpskim ženama i djeci. Siguran da to nije većina Hrvata već skupina onih koji zbog svoje mržnje ne znaju šta će", kazao je predsjednik Srbije.

Bonus video: