Vučić: Srbija će pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori, koliko može da ne ugrozi mir i stabilnost

Kazao je da srpska crkva može da računa na podršku države uvijek, naglašavajući posebno situacije u kojima je srpska crkva ugrožena i u kojima su ugrožena vjerska prava srpskog naroda

4771 pregleda 62 reakcija 47 komentar(a)
Vučić, Foto: BETAPHOTO
Vučić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je kazao i da će Srbija pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori, kako je naveo, "onoliko koliko može, a da ne ugrozi mir i stabilnost".

"Mi smo spremni da ponudimo svaku vrstu i pravne pomoći i sve druge vrste pomoći. Crna Gora je nezavisna i suverena država, onoliko koliko možemo u skladu sa zakonima i u skladu sa Ustavom naše zemlje, pomoći ćemo iz svakog ugla i na svaki mogući način", rekao je Vučić.

Kazao je da srpska crkva može da računa na podršku države uvijek, naglašavajući posebno situacije u kojima je srpska crkva ugrožena i u kojima su ugrožena vjerska prava srpskog naroda.

"Sve ono što možemo, a da ne ugrozimo mir i stabilnost, mi ćemo uvijek da napravimo i uradimo. Od finansijske podrške za srpske institucije i srpska udruženja i za sve što je važno da bismo očuvali svoj identitet u Crnoj Gori kao narod", naveo je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da se nada da će "razum prevladati".

Sveštenicima Mitropolije crnogorsko primorske Mirčeti Šljivančaninu i Željku Ćaliću danas je određeno zadržavanje do 72 sata.

Bonus video: