"OVAJ TEKST JE DIGAO CEO BALKAN NA NOGE": Od bombastičnog naslova do brisanja kompletnog sadržaja!

Čitani i tiražni beogradski "Blic" prenio, pa obrisao kolumnu Željka Ivanovića pod naslovom “Đokoviću oprosti”

57109 pregleda 76 reakcija 39 komentar(a)
Đoković, Foto: BETAPHOTO
Đoković, Foto: BETAPHOTO

Pod bombastičnim naslovom “ĐOKOVIĆU OPROSTI! Ovaj tekst iz Crne Gore digao je CEO BALKAN NA NOGE! CEO!”, na portalu beogradskog “Blica” jutros je u 10 i 19 prenijeta kolumna Željka Ivanovića u “Vijestima”.

Dva sata kasnije na stranicama čitanog i tiražnog medija, teksta nije bilo.

Cilj kolumne nije bio da digne "ceo Balkan na noge", već da pokuša da se ukaže na pozadinu odluke da se "Adria tour" ne održi u Crnoj Gori, čime je prvi teniser svijeta i sportski superstar Novak Đoković spriječen da prvi put zaigra tenis u zemlji iz koje potiče.

Potez uredništva “Blica” da kolumnu najavi pompezno, a da je nedugo zatim ukloni tiho i bez objašnjenja, sam za sebe govori da pozadina zaista i postoji.

foto: Printscreen

Onaj ko je odlučio da objavi kolumnu možda je nije pažljivo pročitao, pa nije vidio da se u njoj pominje ličnost o kojoj se u ogromnoj većini srpskih medija priča i piše samo u superlativu – Aleksandar Vučić.

Pominjanje Vučića juniora – Danila i njegovom bliskom odnosu sa osobama debelog kriminalnog dosijea, u tim istim medijima se kvalifikuje kao “zloupotreba dece u političke svrhe”.

Onaj ko je uklonio tekst dobio je, prema našim saznanjima, nalog direktno "iz vrha" da se "sporni materijal" ukloni sa sajta.

U Srbiji, ipak, ima prostora za drugo mišljenje, pa se kolumna o odnosu Crne Gore i Srbije prema najboljem sportisti svih vremena sa ovih prostora može pročitati na portalima nova.rs, espreso.rs i direktno.rs.

Bonus video: