Kosovo: 75 novih slučajeva koronavirusa

Kako je saopšteno iz Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova koronavirusom na Kosovu do danas je zaraženo ukupno 2.073 osoba

700 pregleda 0 komentar(a)
Priština, Foto: Shutterstock
Priština, Foto: Shutterstock

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u Prištini danas je testirano ukupno 416 uzoraka sa Klinike za infektivne bolesti i praćenjem kontakata ranije zaraženih na terenu, a potvrđeno je 75 slučajeva Kovid-19.

Kako je saopšteno iz Nacionalnog instituta javnog zdravstva Kosova (NIJZ) koronavirusom na Kosovu do danas je zaraženo ukupno 2.073 osoba.

Istovremeno danas je izliječeno 38 pacijenata i ukupan broj izliječenih je 1.018.

Preminula je još jedna osoba i do sada je na Kosovu umrlo 35 ljudi od Kovid-19, koji su imali i druge prateće hronične bolesti.

Ukupno je na Kosovu 1.020 osoba trenutno bolesno od Kovida-19 koji izaziva koronavirus.

Od 8. februara do danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ, metodom RT-PCR testirano je 21.078 osoba zbog sumnje na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Među današnjim slučajevima, 36 osoba je iz opštine Priština, gde je poslednjih nedelja najveći broj zaraženih.

Iz opštine Vučitrn pozitivno je devet osoba, opštine Mitrovica sedam, opština Prizren i Kosovo Polje po pet slučajeva, Srbica četiri slučaja, opštine Istok tri slučaja, opštine Orahovac dva slučaja i po jedan iz opština Đakovica, Lipljan, Mamuša i Peć.

Bonus video: