ponovljeni izbori na 234 birališta

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" ipak nije prešla cenzus

Nedostajalo im nekoliko hiljada glasova za ulazak u Skupštinu Srbije

2675 pregleda 2 komentar(a)
Gojković, Foto: Betaphoto
Gojković, Foto: Betaphoto

Koalicija "Za kraljevinu Srbiju" je saopštila da joj je, na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora na 234 biračka mjesta, nedostajalo nekoliko hiljada glasova za cenzus.

"Izborni rezultat bi bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedjelju, a ne radnog dana i usred drugog talasa epidemije koronavirusa, što je izazvalo malu izlaznost", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na ponovljenim izborima poboljšali izborni rezultat i bili treći po broju glasova.

"Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, poslije samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspjehom. Važno je i što smo uspjeli da otvorimo bitnu temu u našem društvu, koja je bila zabranjena 75 godina, da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi Kraljevina", izjavio je predsjednik POKS Žika Gojković.

On se, kako prenosi N1, zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih.

"Obećavamo im da ćemo još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrijednosti, jer u tu ideju čvrsto vjerujemo. Naše vrijeme tek dolazi", poručio je Gojković.

U saopštenju se navodi i da izborni rezultat "najbolje demantuje sve one koji su danima zlonamjerno tvrdili da će SNS 'progurati' POKS u Skupštinu, jer da su to htjeli, to su i mogli, što dokazuje broj glasova koji su dobili".

Sinoć su iz izbornog štaba liste "Za kraljevinu Srbiju" saopštili da je prema 75 odsto obrađenog materijala, sa 234 biračka mesta gdje su ponovljeni izbori, njihova koalicija osvojila ukupno 3,06 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini Srbije.