U Beogradu ubijen Dalibor Despotović, "Blic": Bio je tjelohranitelj Slobodana Šaranovića

Ubijeni Despotović u javnosti je poznat po hapšenju iz 2010. godine zajedno sa Milošem Kljajićem, pošto su njih dvojica u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, krili arsenal oružja i lažne policijske značke
116 pregleda 10 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.02.2018. 06:19h

Dalibor Despotović (37) ubijen je sinoć oko 20.30 sati u pucnjavi na Voždovcu u Beogradu, piše "Blic". Napadač je u Despotovića pred njegovom mjenjačnicom ispalio više hitaca u glavu, a potom pobjegao automobilom koji ga je čekao, saznaje "Blic". Despotović je navodno bio i član obezbjeđenja Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine, a suđeno mu je za ubistvo Nikole Bojovića.

"Blic" piše da je ekipa beogradske Hitne pomoći po dolasku mogla samo da konstatuje smrt. Kako su javili reporteri "Blica", Despotović je ubijen na licu mjesta, njegovo tijelo ostalo je pored automobila, a pronađeno je šest čaura.

Ubijeni Despotović u javnosti je poznat po hapšenju iz 2010. godine zajedno sa Milošem Kljajićem, pošto su njih dvojica u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, krili arsenal oružja i lažne policijske značke. Obojica su radili u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića.

"Blic" piše da je, sudeći po spekulacijama iz izvora bliskih policiji, Despotović navodno bio angažovan da ubije Luku Bojovića, koji služi višegodišnju zatvorsku kaznu u Španiji.

Bojovićev i Šaranović klan bili su u otvorenom ratu još od 2009. godine, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin kuma Branislava Šaranovića, Slobodanovog brata. Šaranovići su sumnjali da iza nestanka mladića stoji klan Luke Bojovića, nakon čega je počeo krvavi rat u kom su, između ostalih, ubijeni i oba brata Šaranovića, ali i Nikola, brat Luke Bojovića, kao i niz njihovih saradnika.

Bonus video: