Brnabić: Država će zaštiti pravni poredak

"Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije"

11042 pregleda 188 reakcija 11 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je pokušaj upada u Skuštinu Srbije i kazala da će "država i sve njene institucije zaštititi pravni poredak kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji".

"Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije", rekla je Brnabić.

Ona je za incidente okrivila opoziciju, uz ocjenu da su njene pristalice "pokazale svoje pravo nasilničko lice, pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svjetskog rata".

Kazala je i da broj novozaraženih u svijetu svakog dana raste i da je zbog toga važno "da budemo jedinstveni i pružimo svu neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji".

U centru Beograda se održavaju demonstracije, koje su uslijedile nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da će se ponovo uvoditi restriktivne mjere usled epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa.

Bonus video: