osude zamjenika gradonačelnika beograda

Vesić: Mlađan Đorđević i Grigorije inspiratori protesta

"Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gdje ovi 'heroji' ne smiju da odu”, napisao je Vesić.

8620 pregleda 41 reakcija 13 komentar(a)
Vesić, Foto: Betaphoto
Vesić, Foto: Betaphoto

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao poslije sinoćnjih nereda u srbijanskoj prijestonici.

“Ovo je dio haosa koji su huligani koji su noćas uništavali i palili Beograd ostavili za sobom. Oni koji nisu učestvovali na izborima sada bi na silu da zauzmu Narodnu skupštinu, puna su im usta Kosova i Metohije, a srbuju hiljadama kilometara od KiM gdje ovi ”heroji” ne smiju da odu”, napisao je Vesić.

On je naveo da je “huligane koji su rušili Beograd” organizovao radikalni desničar Srđan Nogo, a da su inspiratori bili Mlađan Ðorđević i vladika Grigorije, prenosi portal Nova.rs.

“Huligane koji su rušili Beograd organizovao je radikalni desničar Srđan Nogo, a inspiratori su bili Ðilasov kum i politički guru Mlađan Ðorđević i njihov lični vladika i “biznismen” koji se juče proslavio izjavom da bi da sruši hram Svetog Save – vladika Grigorije”, naveo je Vesić.

On kaže da, dok se država bori da sačuva zdravlje i živote građana od korona virusa, ta politička grupacija vodi politiku ultradesničarskog paljenja i rušenja institucija i gradske i državne imovine.

“Siguran sam da su tu poliitku sinoć osudili svi građani normalne i pristojne Srbije za kakvu se borimo”, naveo je Vesić.