Dačić: Svako ko učestvuje u demonstracijama će biti isključen iz SPS

Dačić je naveo da će se to primjenjivati "bez obzira da li je riječ o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama"

13203 pregleda 7 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom, a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smijenjen i isključen iz SPS, jer se "nasiljem nanosi šteta Srbiji".

Dačić je naveo da će se to primjenjivati "bez obzira da li je riječ o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama", prenosi N1.

"Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti... Kao što su napadi na Vučića i SNS dio smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju", rekao je Dačić u pisanoj izjavi.

On je ocijenio i da je "sastavni dio te strategije pokušaj odvajanja SPS od Vučića i SNS".

"Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahtjeva za moju smjenu. Sve je to dio iste kuhinje za destabilizaciju Srbije", ocijenio je Dačić.

Bonus video: