Hoti informisao predstavnike političkih stranaka o susretima u Parizu i Briselu

Premijer Hoti je ponovio da će čitav proces dijaloga biti potpuno transparentan, dok će o svakom sastanku detaljno biti obaviješteni Skupština Kosova, Forum političkih stranaka i javnost

4623 pregleda 1 komentar(a)
Šef evropske diplomatije Džozef Borelj i premijer Kosova Avdulah Hoti u Briselu, Foto: Mario Salerno/Beta
Šef evropske diplomatije Džozef Borelj i premijer Kosova Avdulah Hoti u Briselu, Foto: Mario Salerno/Beta

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, informisao je danas predstavnike parlamentarnih političkih stranaka o dijalogu sa Srbijom, koji bi, kako je ponovio, trebalo da se okonča normalizacijom odnosa između dvije države uz obostrano priznavanje, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova.

"Hoti je detaljno govorio o napretku dosadašnjeg procesa dijaloga, počevši od pariskog samita, održanog 10. jula 2020. godine, putem video konferencije, na kojoj su prisustvovali predsjednik Francuske Emanuel Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Džosep Borelj, specijalni predstavnik EU za dijalog i Miroslav Lajčak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, video konferenciji od 12. jula 2020. između premijera Kosova i predsjednika Srbije, do posljednjeg sastanka sa srpskim predsjednikom u Briselu, koji je održan 16. jula 2020. godine", stoji u saopštenju.

Premijer Hoti je ponovio da će čitav proces dijaloga biti potpuno transparentan, dok će o svakom sastanku detaljno biti obaviješteni Skupština Kosova, Forum političkih stranaka i javnost.

Bonus video: