Mrkonjić: Nema šanse da se Vlada Srbije formira bez SPS, nema mjesta za pripravnike

"Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalisti moraju da budu dio vlasti", rekao je Mrkonjić agenciji Beta

4254 pregleda 1 komentar(a)
Mrkonjić, Foto: Screenshot/Youtube
Mrkonjić, Foto: Screenshot/Youtube

Počasni predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodni poslanik Milutin Mrkonjić rekao je danas da "nema šanse da se nova vlada formira bez socijalista".

"Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalisti moraju da budu dio vlasti", rekao je Mrkonjić agenciji Beta.

On je naveo da izborni rezultat koji su ostvarili socijalisti na prethodnim izborima nije jedini razlog da budu pozvani u vladu.

"Vlada ne treba da se podmlađuje. Vlada nije skupština. Vladi su potrebni dokazani stručnjaci, a SPS je najjača stranka u Srbiji kada su u pitanju kadrovi i stručnjaci. U vladi nema mjesta za pripravnike", ocijenio je Mrkonjić.

On je istakao da ekonomski program koji je Aleksandar Vučić prezentovao prije neki dan u potpunosti odgovara SPS-u i podudara se sa svim onim što socijalisti imaju, i kadrovski i ideološki.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je rekla da predsjednik Aleksandar Vučić "najozbiljnije" razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Brnabić je kazala da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podnio podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS dali protestima opozicije u Beogradu.

Bonus video: