O'Brajen: Lideri Srbije i Kosova napreduju, razgovori bili fokusirani na ekonomske veze i normalizaciju

U Vašingtonu su danas počeli razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine

5867 pregleda 1 komentar(a)
Sa pregovora, Foto: Savjet za nacionalnu bezbednost SAD
Sa pregovora, Foto: Savjet za nacionalnu bezbednost SAD

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O'Brajen je danas rekao da su razgovori Beograda i Prištine u Bijeloj kući bili usredsređeni na jačanje ekonomskih veza i ekonomsku normalizaciju.

"Lideri Srbije i Kosova već napreduju. Naši razgovori jutros bili su fokusirani na jačanje ekonomskih veza i ekonomsku normalizaciju. Radujem se daljoj diskusiji danas popodne", naveo je on, prenijeto je na Tviter nalogu Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD.

U Vašingtonu su danas počeli razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Mediji u Srbiji su ranije danas javili da je Vučiću stavljen na sto papir sa priznanjem Kosova

To je potvrdio i ministar finansija Srbije, Siniša Mali.

Nakon toga je portal Nova.rs objavio da je specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Ričard Grenel demantovao navode pojedinih medija, ali i Malog, da je predsjedniku Srbije uručen papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

Bonus video: