Jeremić: Abazović je razlika između poraza i pobjede nad Đukanovićem

Na pitanje da li bi u Srbiji mogao da se pojavi neko ko bi bio prihvatljiv i za građaniste i za nacionaliste, Jeremić je odgovorio da Narodna stranka baštini i nacionalne i građanske vrijednosti

31782 pregleda 52 reakcija 28 komentar(a)
Jeremić, Foto: BETAPHOTO
Jeremić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsjednik Građanskog pokreta URA i lider crnogorske koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović veliko osvježenje za politiku u cijelom regionu.

"On je tas na vagi koji čini razliku između poraza i pobjede nad režimom Mila Đukanovića koji traje već tri decenije. Svaka mu čast, sve pohvale za njegov rad i retoriku. Nadam se da će ostati na tom kursu", rekao je Jeremić u intervjuu za Glas Šumadije.

Na pitanje da li bi u Srbiji mogao da se pojavi neko ko bi bio prihvatljiv i za građaniste i za nacionaliste, Jeremić je odgovorio da Narodna stranka baštini i nacionalne i građanske vrijednosti.

"Uspostavili smo se na ideologiji po kojoj građanske slobode i ljudska prava nisu suprotstavljeni borbi za nacionalne interese i doživljaju identiteta kao važnog vezivnog tkiva za narod i državu", rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom nedavnog potpisivanja dokumenta u Vašingtonu, rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se angažuje u kampanji Donalda Trampa.

"Tramp može, ali i ne mora biti reizabran na izborima u novembru. Ukoliko se to ne desi, i dođe do promjene administracije, to se može pokazati kao 'pucanj u nogu', rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, naveo je da je, čak i u slučaju da Tramp ostane predsjednik SAD, način na koji je Srbija postupila u Vašingtonu "narušio naše odnose sa mnogim drugim međunarodnim akterima - Evropskom unijom, Rusijom, Kinom...".

Bonus video: