ODMARAO U CARSKOM APARMANU

Švajcarski list: Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5.000 franaka
2 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta-AP
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.02.2019. 14:15h

Švajcarski list "Noje cirher cajtung" objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac?

“Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su prije deset godina iskusili svjedoci koji su htjeli da svjedoče protiv Ramuša Haradinaja, a onda zaćutali. Haradinaj je dvaput oslobođen optužbi za ratne zločine i danas je premijer zemlje. No sada je morao sam da shvati da je i dalje teško sačuvati tajne u ovom isprepletanom društvu velikih porodica”, piše "Noje cirher cajtung" u osvrtu na “misteriozno bogatstvo bivšeg gospodara rata”, prenosi Dojče vele.  Haradinaj je naime tiho proslavio Novu godinu sa suprugom, troje djece i nećakom u Švajcarskoj “ni manje ni više nego u hotelu Karlton u Sankt Moricu”.  “Povezanost sa Švajcarskom on dijeli sa mnogim bivšim kadrovima gerilske trupe OVK. Prije nego što je u ratu 1998/99. postao ratni vođa regiona Dukađin, radio je u Romandiji kao izbacivač u noćnom klubu. Švajcarska je dakle logičan izbor za odmor”, piše list.  “Ali otkud Sankt Moric i otkud Karlton”, pita se istraživački portal Insajderi.  Za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5.000 franaka. Zajedno sa novogodišnjom večerom i drugim udobnostima je desetodnevni odmor navodno stajao oko 80.000 franaka.  Portal prenosi da se tačan iznos ne može dati jer hotel ne daje podatke. I kabinet premijera ćuti. Tamo kažu da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa.  Ciriški list podsjeća da je Haradinaj nedavno sebi podigao platu “tada je objasnio da ima troškove odijevanja u skladu sa funkcijom”, te da je sada najplaćeniji premijer regiona.