Tači spreman da kosovski i srpski organi sarađuju u istrazi Ivanovićevog ubistva

Dvojica sagovornika, kako prenosi RTS, saglasila su se da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obje strane
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.01.2018. 19:31h

Predsjednik Kosova Hašim Tači izrazio je večeras tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, sarađuju sa srpskim u istrazi jučerašnjeg ubistva predsjednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Tači je na Fejsbuku napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju "bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvjetljavanja ubistva".

"Dvojica predsjednika su istakla neophodnost da se da dovoljno vremena kako bi nadležni organi na stručan i nezavisan način završili svoj posao. Predsjednici su istakli da je otkrivanje izvršilaca ubistva najvažnije", naveo je kosovski predsjednik.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uvjeravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovodjenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

"U telefonskom razgovoru dva predsjednika su razmotrila i mnoga pitanja od zajedničkog interesa, usredsređujući se na potrebu nastavljanja dijaloga o normalizaciji odnosa dvije zemlje, na jačanje mira u regionu i evroatlanske perspektive", napisao je Tači.

Bonus video: