Vučić: Ana Brnabić ponovo mandatar Vlade Srbije

"Ništa krupno ne mogu da joj zamjerim, a sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne", izjavio je Vučić

18426 pregleda 805 reakcija 54 komentar(a)
Uživa povjerenje Vučića: Ana Brnabić, Foto: Beta
Uživa povjerenje Vučića: Ana Brnabić, Foto: Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je donio odluku da će Ana Brnabić biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

"Prije nekoliko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsjednika vlade da to bude Brnabić. O njoj imam veoma visoko mišljenje", rekao je Vučić.

"Ništa krupno ne mogu da joj zamjerim, a sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne", izjavio je on i dodao da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku, nije se dodvoravala ni stranim centrima moći, niti kome u zemlji.

On je na obraćanju u Palati Srbije istakao važnost toga što su prethodni izbori protekli mirno.

Vučić je rekao i da je Brnabić vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

On je kazao da se od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova minsitarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Naveo je koji su novi ciljevi Vlade.

"Nova Vlada će imati cilj da se podigne ekonomska snaga Srbije - životni standard običnih ljudi i dalje mora da raste iako je to nemoguće u bilo kojoj drugoj zemlji u vreme korone. Zatim dalja izgradnja puteva i pruga, ono što je već ugovoreno. Mora da se radi i na novim projektima, u koje ćemo kao država krenemo žestoko. I treći cilj je jačanje zdravstvene moći Srbije", istakao je on i dodao da Srbija mora ojačati vojsku i policiju.

Bonus video: