Brnabić: U vladi više od 50 odsto žena i novih ministara

Na konferenciji za novinare, nakon sjednice Predsjedništva Srspke napredne stranke (SNS), Brnabić je istakla da je među njima i šestoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i Socijalističkom partijom Srbije

4025 pregleda 5 komentar(a)
Brnabić, Foto: Rojters Marko Đurica
Brnabić, Foto: Rojters Marko Đurica

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije, Ana Brnabić izjavila je danas da će od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 biti žene i da je oko 50 odsto novih ministara.

Na konferenciji za novinare, nakon sjednice Predsjedništva Srspke napredne stranke (SNS), Brnabić je istakla da je među njima i šestoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i Socijalističkom partijom Srbije.

Brnabić je navela da su to Gordana Čomić, Darja Kisić Tepavčević, Tomislav Momirović, Anđelka Atanacković, Ratko Dmitrović i Maja Popović.

"Razmišljam oko potpredsjedničkih mjesta, kao i o ministarstvu bez portfelja", rekla je ona, prenosi Tanjug.

Brnabić je kazala da je u prethodnoj vladi bilo 18 resora i tri ministra bez portfelja, a sada će biti 21 resor i dva ministra bez portfelja

"Uvjerena sam da će nova vlada imati dovoljno energije da se suoči sa izazovima u 2021. godini", rekla je ona i najavila da će uskoro biti predstavljen i plan i program rada vlade.

Bonus video: