poručio da srbija želi dobre odnose dvije države

Vučić: Ne miješam se u formiranje Vlade Crne Gore, ne brinu me optužbe

Predsjednik Srbije je ocijenio da u Crnoj Gori ima pokušaja ignorisanja izborne volje građana

17377 pregleda 95 reakcija 46 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Ni na koji način se ne miješam u formiranje vlade u Crnoj Gori, niti me brinu optužbe na moj račun, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodao je da ga mnogo više brine fenomen koji je, kako smatra, vidljiv i u Crnoj Gori, da ima pokušaja ignorisanja izborne volje građana.

Na pitanje kako vidi to što ga pojedini optužuju da je angažovan u formiranju vlade u Crnoj Gori, kaže da prihvata da bude, "kao i uvijek, dežurni krivac i u Srbiji i regionu", prenosi Tanjug.

"To me ne zanima, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, nadam se i vjerujem da ćemo ih i imati", rekao je Vučić.

Dodaje da ga ne brinu napadi na njega, koliko izjave nekih ljudi u Crnoj Gori, za koje "ne zna da li su tajkuni ili političari", da vlada ne treba da bude formirana u skladu sa osvojenim glasovima, što je, kaže, nova paradigma u političkom životu kompletnog regiona, ali i Evrope.

"Jedan od njih je preksinoć rekao - ''mi se zalažemo da vlada ne bude sastavljana proporcionalno broju dobijenih glasova''," naveo je predsjednik Srbije.

To se, kaže, ne može drugačije razumjeti do da ih ni malo nije briga za koga narod glasa i da neće da vladaju oni za koje je narod glasao, već oni koji misle da su elita i imaju medije i novac.

Vučić kaže da je ta paradigma sve više prisutna u svijetu - da vladaju oni koji nemaju podršku naroda i ne moraju da pobijede na izborima, već je dovoljno da sebe proglase onima koji će da vladaju.

Ističe da je to, kako kaže, opasnan fenomen, protiv kojeg se treba boriti svim demokratskim sredstvima.

Vučić je naglasio da je u Srbiji najvažnije šta kaže narod, a ne ono što žele pojedine grupe i njihovi partikularni interesi.