Selaković: Za Vučića nije bezbjedno da ode u Crnu Goru, i zbog kriminalnih klanova

Po ocjeni Selakovića, odlazak Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija ima duboku simboliku jer je mitropolit bio čovjek neosporne harizme, koji je učestvovao u nekim važnim istorijskim događajima i "čiji su lik i djelo vrijedni poštovanja"

45926 pregleda 572 reakcija 178 komentar(a)
Selaković, Foto: Screenshot/Youtube
Selaković, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je značaj odlaska predsjednika Srbije u Podgoricu veoma veliki, uz sav rizik koji je nosio, budući da za njega nije bezbjedno da ode u Crnu Goru, između ostalog i zbog kriminalnih klanova.

"Mogu da konstatujem i da je to jedan hrabar potez", rekao je Selaković za TV Prva komentarišući odlazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Po ocjeni Selakovića, odlazak Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija ima duboku simboliku jer je mitropolit bio čovjek neosporne harizme, koji je učestvovao u nekim važnim istorijskim događajima i "čiji su lik i djelo vrijedni poštovanja".

On je rekao da je smrt mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija težak trenutak za Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori.

Selaković je kazao da će Srbija nastaviti da "pomaže srpskom narodu u Crnoj Gori" i dodao da je važno da se pokaže jedinstvo srpskog naroda.

Bonus video: