prokomentarisao izjavu bećkovića

Vučić: Godinama slušam kako ću izdati Kosovo, a svakodnevno se borim za naš narod

Akademik SANU Matija Bećković na sahrani mitropolita Amfilohija kazao da će "Kosovo izdati samo kukavica"

16022 pregleda 40 reakcija 25 komentar(a)
Vučić, Foto: Boris Pejović
Vučić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da već osam godina sluša kako će izdati Kosovo, iako se, kako tvrdi, svakodnevno bori da popravi položaj tamošnjeg srpskog naroda.

"Već osam godina slušam da sam onaj koji će da izda Kosovo, a ja se trudim da se svakog dana borim za naš narod na Kosovu. Dok su neki tipkali na tastaturi koliko sam ružan, debeo i odvratan, ja sam radio i juče i prekjuče cio dan. I nisam bio sa svojom djecom, kao što su bili mnogi drugi. I tako bezbroj vikenda i odmora", rekao je Vučić na konferenciji za novinare na pitanje da prokomentariše izjavu akademika Matije Bećkovića na sahrani mitropolita Amfilohija da će "Kosovo izdati samo kukavica".

On je rekao da nije slučajno što su Srbi sa Kosova uvijek gotovo plebiscitarno davali podršku racionalnoj i odgovornoj politici, a "ne bukačima".

"Sve samo poštovaoci kosovskog zavjeta u okruženju, i ljubimci velikih i značajnih Srba, a ne mogu da urade ništa protiv nezavisnosti Kosova (da povuku nezavisnost), ali ćemo i to da pripišemo veleizdajniku Vučiću. I još ćemo da mu solimo pamet da je izdajnik... I oni kojima je 85 zemalja priznalo nezavisnost Kosova ispadoše Obilići, a mi kojima je 18 zemalja povuklo priznanje ispadosmo Brankovići", rekao je on.

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je kazao da je "zamolio" članove nove Vlade Srbije da u odnosu na kritike iz susjednih zemalja "trpimo više a odgovaramo manje".

"Zamolio sam ih da ne ulazimo u političke svađe, da pustimo da govore o nama loše, a da mi ne moramo na prvu loptu da odgovaramo. To ne znači da se bilo koga plašimo već da želimo dobre i bolje odnose sa svima i da jedino u ekonomiji i stopi rasta i BDP-a želimo da se takmičimo sa svima", kazao je Vučić.