pripadnici ovk

Svi detalji o optužnici protiv Tačija i Veseljija povjerljivi do njene objave

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom iz aprila terete za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, među kojima je i skoro 100 ubistava

9949 pregleda 2 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević

Svi detalji u vezi sa optužnicom protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija ostaju povjerljivi, sve dok optužnica ne bude objavljena, rekao je danas portparol Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu, Majk Dojl.

"Sve dok ne bude objavljena, optužnica ostaje povjerljiva, zajedno sa postupkom vezanim za njeno pregledanje", kazao je Dojl za Tanjug.

Nezvaničnu informaciju kosovskih medija da je Specijalizovano tužilaštvo Kosova u Hagu "vratilo istragu" protiv Tačija i Veseljija radi kompletiranja spisa i dodatnih dokaza nije želio da kometariše ni portparol tog tužilaštva Kristofer Benet.

"Hvala vam na pitanju, ali Specijalno tužilaštvo ne komentariše medijske spekulacije", odgovorio je Benet.

Vijest je objavila prištinska Koha, ne navodeći izvor informacije.

Optužnicu protiv Tačija, Veseljia i devet pripadnika OVK Specijalizovano tužilastvo je podnijelo Specijalizovanim većima Kosova 24. aprila, a rok od šest mjeseci za njenu potvrdu istekao je 24. oktobra.

Odluka sudije nije objavljena.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom iz aprila terete za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, među kojima je i skoro 100 ubistava. "Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici", saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.

Preporučujemo za Vas