"svakim danom je Srbija sve bliža ponoru"

Đilas: Vučić ugrozio državne interese miješajući se u izbore u SAD, igrao je na sve ili ništa i dobio ništa

"Od potpisivanja više nego čudnog Vašingtonskog sporazuma koji, da stvar bude gora, nije koordiniran sa Evropom, do javnog pozivanja američkih Srba da glasaju za Trampa, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su bili dio Trampove kampanje. Tramp je izgubio izbore. Bajden je novi predsjednik Amerike. I šta ćemo sad?", kaže se u saopštenju

18620 pregleda 24 reakcija 19 komentar(a)
Đilas, Foto: Printscreen
Đilas, Foto: Printscreen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, miješajući se u predsjedničke izbore u Americi, ugrozio državne interese i međunarodnu poziciju Srbije, ocijenio je predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Vučić je "jedini ili skoro jedini predsjednik na svijetu koji je javno podržao Donalda Trampa i učestvovao u njegovoj izbornoj kampanji", naveo je Đilas.

"Od potpisivanja više nego čudnog Vašingtonskog sporazuma koji, da stvar bude gora, nije koordiniran sa Evropom, do javnog pozivanja američkih Srba da glasaju za Trampa, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su bili dio Trampove kampanje. Tramp je izgubio izbore. Bajden je novi predsjednik Amerike. I šta ćemo sad?", kaže se u saopštenju.

On je naveo da je "Vučić diletantskom podrškom Trampu, kojom je mislio da će dobiti podršku Sjedinjenih američkih država da radi u Srbiji šta god hoće naredne četiri godine, doveo Srbiju u poziciju da bude država koja podržava ljutog protivnika novog američkog predsjednika".

"Igrao je na sve ili ništa i dobio je ništa. To što je on dobio "ništa" je njegov problem ali je on i dalje predsjednik ove države i zbog njegovog ponašanja postoji realna opasnost da Srbija snosi posljedice", dodaje se u saopštenju.

"Mediji i tabloidi koje kontroliše Aleksandar Vučić su prethodnih dana, na sebi svojstven način, najgorim riječima napali novog američkog predsjednika tvrdeći da je on pokrao izbore. Izraze koje su koristili Vučićevi mediji nisu koristili čak ni američki mediji naklonjeni Trampu. Naravno, ni funkcioneri njegove Republikanske partije", naveo je Đilas.

"Čovjek koji je sam priznao da nije shvatio šta znači pad Berlinskog zida je svojim postupcima pokazao da ništa nije naučio za ovih 20 godina. Okruživši se nekvalitetnim ljudima koji ga slijepo slušaju, sam donosi odluke koje ugrožavaju budućnost države i naroda koji vodi", kaže se u izjavi.

"Svakim danom sve više podsjeća na Domanovićevog vođu, svakim danom je Srbija sve bliža ponoru iz koga, ako upadne, neće moći da se izvuče. Zato je danas još jasnije da je neophodno zajedništvo svih građana, pokreta i stranaka koji razumiju razmjere katastrofe koja nam prijeti, kako bi se ovaj režim skinuo sa vlasti i obezbijedila šansa za bolji život svih stanovnika Srbije", naveo je Đilas.

Preporučujemo za Vas