14 odsto ispitanika ima pozitivan stav

Istraživanje: Tri četvrtine građana Srbije protiv ulaska u NATO

Uz podatak da trećina stanovnika Srbije ima samo osnovno školsko obrazovanje, Čolović je konstatovao da sa tim ljudima treba raditi, da bi shvatili značaj saradnje sa NATO

8429 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Polovina građana Srbije podržava ulazak u Evropsku uniju, s tim da se tome protive uglavnom osobe stare od 18 do 29 godina i starije od 60 godina, rečeno je danas tokom međunarodne konferencije „Beogradska NATO nedelja - ovo smo mi“, piše N1.

Tri četvrtine građana Srbije ne podržava priključenje NATO, izjavio je Ivo Čolović iz Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Prema Čolovićevim riječima, na osnovu istraživanja, sprovedenog na uzorku od 800 građana, 14 odsto državljana Srbije ima pozitivan stav prema saradnji sa alijansom.

Uz podatak da trećina stanovnika Srbije ima samo osnovno školsko obrazovanje, Čolović je konstatovao da sa tim ljudima treba raditi, da bi shvatili značaj saradnje sa NATO.

Pomoćnik generalnog sekretara alijanse Karmen Romero je ocijenila da je Srbija važna za NATO i da je NATO važan za Srbiju. Beograd i alijansa žele bezbjedan Zapadni Balkan, izjavila je Karmen Romero.

Preporučujemo za Vas