Srpski patrijarh Irinej u vrlo teškom stanju

SPC je ranije danas zvanično objavila da je došlo do pogoršana njegovog zdravstvenog stanja

72784 pregleda 1516 reakcija 103 komentar(a)
Irinej, Foto: SPC
Irinej, Foto: SPC
Ažurirano: 19.11.2020. 14:41h

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej nalazi se u vrlo teškom stanju, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na Patrijaršiju SPC.

Irinej je zaražen koronavirusom i nalazi se u Vojnoj bolnici na Karaburmi u Beogradu.

Više medija je čak objavilo da je preminuo, pozivajući se na sopstvena saznanja.

"Stalni konzilijum ljekara uz prisustvo ljekara iz Ruske Federacije pregledom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posljedica COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana", saopšteno je zvanično iz SPC.

Neodgovorno i nemoralno lažno izvještavanje, obmanjivanje i uznemiravanje javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti

SPC je saopštila da povodom lažnih vijesti o navodnoj smrti Irineja, obavještava javnost da je, prema zvaničnom izvještaju konzilijuma ljekara koji se stara o Irinejevom zdravlju, njegovo stanje neizmijenjeno u odnosu na izveštaj koji su jutros objavili.

"Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izvještavanje i svjesno obmanjivanje i uznemiravanje cjelokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko vjerovati. Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma ljekarâ i na zvaničnoj internet stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve", kazali su iz SPC.

SPC je jutros zvanično objavila da je došlo do pogoršanja Irinejevog zdravstvenog stanja.

Povezani članci

19. Novembar 2020.

Pogoršano zdravstveno stanje patrijarha srpskog Irineja

Bonus video: