Stanivuković: Dok sam ja na čelu grada, neće biti gej parade u Banjaluci

Stanivuković je rekao da je Srbin i pravoslavac i da gej parada nije u duhu naroda kojem pripada

13771 pregleda 64 reakcija 46 komentar(a)
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao jeda svako ima pravo na sve vrste opredjeljenja, ali dok je on na čelu tog grada, gej parada neće biti organizovana, jer misli da je za BiH dovoljna jedna, ona u Sarajevu.

"Neka svako radi što u dubini sebe osjeća. Svako ima pravo na sve vrste opredjeljenja. Mislim da je jedna gej parada dovoljna u Sarajevu, za čitavu zemlju. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ovde ima gej parada, dovoljno. Mislim da nema potrebe u Banjaluci", rekao je Stanivuković za televiziju Fejs.

Kao gradonačelnik Banjaluke, on smatra da su to vrijednosti koje ne treba da se promovišu na trgovima.

"Smatram da niko u Banjaluci nije ugrožen, po bilo kojoj opredijeljenosti. Ako neko želi da izrazi takvu vrstu svog stava, do Sarajeva je tri sata i svake godine ima ovdje. Ima u Beogradu, evo i u Sarajevu", poručio je Stanivuković, kako prenosi N1.

On je rekao da je Srbin i pravoslavac i da gej parada nije u duhu naroda kojem pripada. Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je rekao da svako ima pravo da odluči i donese odluku.

"To neće biti za vrijeme mog mandata u Banjaluci", a na konstataciju da će biti, ako mu narede, on je rekao: "Hajde da vidimo ko će organizovati u Banjaluci."

Bonus video: