Počinje vakcinacija u Srbiji, Brnabić, Kon i Kisić Tepavčević među prvima

"Vakcina u našoj zemlji, to je velika vijest. To je nešto što može da bude svijetlo na kraju tunela u epidemiji", istakla je ona

7764 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će bezbjednost vakcine protiv koronavirusa pokazati tako što će je među prvima primiti.

Vakcinu kompanije "Fajzer" trebalo bi danas da prvi u Srbiji prime Darija Kisić Tepavčević, premijerka Srbije Ana Brnabić i epidemiolog Predrag Kon.

Kako je rekla, ona će se vakcinisati prije svih njih da bi pokazala svoje mišljenje o tome koliko je vakcina efikasna i bezbjedna.

"Želim da pokažem ličnom primjerom", rekla je ministarka.

Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Kisić Tepevačević je rekla da je ponosna što je Srbija uspela da nabavi vakcinu među prvima u svijetu, "kao što smo pričali da nam je namjera".

Govoreći o početku vakcinacije u gerontološkim centrima, koja bi u Beogradu i Novom Sadu trebalo da počne danas a u Nišu sutra, ona je kazala da ta odluka nije donijeta "ad hok".

"Ta odluka nije donijeta ad hok, postoji koordinaciono tijelo koje se isključivo bavi ovim pitanjem. U odnosu na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) i druge relevantne zdravstvene organizacije pravili smo kriterijume", dodala je ona.

Naglasila je da su ljekari prošli obuku i da su spremni da vakcinišu građane vakcinom koja se, kako je navela, pokazala bezbjednom i da ne izaziva teške negativne reakcije.

"Vakcina u našoj zemlji, to je velika vijest. To je nešto što može da bude svijetlo na kraju tunela u epidemiji", istakla je ona.

Bonus video: