"izuzetno dobar sistem nadzora nad novooboljelima"

Brnabić: Od utorka u Srbiji masovna vakcinacija protiv koronavirusa

"Mi smo ljude koji su izrazili interesovanje već počeli da pozivamo na vakcinaciju. Molim vas da se prijavite svi u što većem broju, što brže i efikasnije uradimo ovo, brže ćemo se vratiti normalnom životu", navela je premijerka, a prenijela Vlada Srbije

3987 pregleda 6 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Ana Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sjutra ( utorak 19.januar ) u Srbiji početi "masovna" vakcinacija građana protiv koronavirusa.

Ona je u Ubu, gdje je obišla obnovljenu Osnovnu školu "Milan Munjas", navela da će od sjutra biti vakcinisani prosvjetni radnici, pripadnici vojske i policije kao i novinari.

"Mi smo ljude koji su izrazili interesovanje već počeli da pozivamo na vakcinaciju. Molim vas da se prijavite svi u što većem broju, što brže i efikasnije uradimo ovo, brže ćemo se vratiti normalnom životu", navela je premijerka, a prenijela Vlada Srbije.

Ocijenila je da sistem prijave za vakcinaciju preko portala eUprave funkcioniše "apsolutno savršeno" i apelovala na prosvjetne radnike da se prijave u što većem broju s ozbirom na nastavak školske godine.

"Izuzetno je važno da svi zajedno uradimo sve što je u našoj moći da djeca što duže idu u školu. Posebno je to važno za najmlađe osnovce od prvog do četvrog razreda, da budu sa svojim učiteljima i nastavnicima, da se druže, socijalizuju i stiču radne navike. Zato smo i donijeli odluku da ponovo krenemo sa nastavom poslije zimskog raspusta", kazala je predsjednica Vlade Srbije.

Navodeći da postoji "izuzetno dobar" sistem nadzora nad novooboljelima, ona je najavila da će nadležni u saradnji sa timovima iz Instituta za javno zdravlje Srbije svakodnevno pratiti broj novooboljelih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja u školama.

"Pružićemo im svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije i što duže", kazala je premijerka.

Preporučujemo za Vas