Aleksiću određen pritvor do 30 dana

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor osumnjičenom, zbog osobitih ololnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratom periodu ponoviti krivično djelo

16503 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Aleksić, Foto: Twitter
Aleksić, Foto: Twitter

Nastavniku glume osumnjičenom za silovanje Viši sud u Beogradu večeras je odredio pritvor do 30 dana, čime je usvojio predlog tužilaštva pred kojim je saslušan negirajući krivicu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor osumnjičenom, zbog osobitih ololnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratom periodu ponoviti krivično djelo, navedeno je u saopštenju.

Pritvor je određen i zbog toga što je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora duža od 10 godina, a način, težina i posljedice krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka, dodaje se u saopštenju. Osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu.

Kako je precizirano u saopštenju suda, M.A. tereti se za osam krivičnih djela silovanja i pet krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

Bonus video: