Potpredsjednica Vlade Srbije predlaže javni registar nasilnika

Mihajlović je rekla da postoji registar pedofila koji je formiran prije par godina i da je bilo je problema da li se popunjava i koliko dosljedno, i on je zatvoren za javnost.

2099 pregleda 2 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Betaphoto
Mihajlović, Foto: Betaphoto

Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predložiće da se formira registar nasilnika koji bi trebalo da bude javan.

Mihajlović je rekla, kako prenosi RTS, da postoji registar pedofila koji je formiran prije par godina i da je bilo je problema da li se popunjava i koliko dosljedno, i on je zatvoren za javnost.

"Koordinaciono tijelo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik. Mi znamo da ima nasilja, da ima pedofilije, i ako to sve znamo, hajde da učinimo sve što možemo da to smanjimo, da ohrabrimo sve da nasilje i zlostavljanje prijave i da imamo neophodne informacije", rekla je Mihajlović.

Potpredsjednica Vlade Srbije podsjetila je da se Koordinaciono tijelo odmah oglasilo povodom optužbi za silovanje i zlostavljanje nekoliko glumica i djevojaka u školi glume.

"Zahvalnost djevojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima", rekla je predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost, prenosi RTS.

Bonus video: