Vučić: Svako ko pogleda kroz prozor može da vidi kako je život bolji

"Kada smo preuzeli vlast, naš motiv nije bio da krademo. Danas poslije pet godina vlasti mogu da kažem da nemam ni za dinar više imovine nego prije pet godina", rekao je Vučić
81 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.12.2017. 19:50h

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Pećincima da svako ko pogleda kroz prozor može da vidi kako je život bolji u toj opštini, ali i u cijeloj Srbiji.

Vučić je na predizbornom skupu vladajuće koalicije uoči lokalnih izbora u nedelju, 24. decembra kazao da je budžet Pećinaca u plusu za pola milijarde dinara i naglasio da će taj novac biti uložen u infrastrukutrne projekte.

"Izbori nisu šala, a dobre rezultate smo postigli zato što smo pokrenuli teške reforme. Treba još mnogo toga uraditi u opštini Pećinci, posebno treba podići Kupinovo i Obedsku baru kao novu turističku destinaciju", kazao je Vučić i pozvao građane da u što većem broju izađu na lokalne izbore u nedjelju.

Podsjećajući da je u Pećincima otvorio njemačku fabriku Boš kao i mnoge fabrike širom Srbije, lider SNS-a je kazao i da je riješen problem smederevske Željezare i da Srbija ove godine ima 2,1 milijardu direktnih stranih investicija.

"Srbija je uspjela da napravi čudesan preokret, kao što je to uradila Koreja devedesetih godina. O tome će se tek pisati", rekao je Vučić.

On je kazao da lokalni izbori u nedjelju, 24. decembra nisu samo izbori za opštine već će kako je ocijenio, dati pravo i omogućiti predstavnicima aktuelne vlasti da i u Briselu i Moskvi kažu da imaju legitimitet i da predstavljaju narod Srbije.

"Nikada se u Rusiji ni u drugim zemljama nije tako lijepo, pozitivno i dobro govorilo o Srbiji kao što je danas slučaj. Što veća bude vaša podrška na izborima u nedjelju, veća je i podrška Srbiji, odgovornosti, ozbiljnosti, onima koji će da grade i da se oslanjaju na rad", ocijenio je lider naprednjaka.

Navodeći da Srbija "više nikada neće biti plijen tajkuna", Vučić je kazao da ga neće uplašiti "tajkunčići i njihovi šefovi".

"Kada smo preuzeli vlast, naš motiv nije bio da krademo. Danas poslije pet godina vlasti mogu da kažem da nemam ni za dinar više imovine nego prije pet godina", rekao je Vučić.

Komentarišući predloge da Srbija odustane od puta ka EU ili da uvede sankcije Rusiji, Vučić je kazao da je aktuelna vlast okrenuta na jednu stranu, "svojoj Srbiji, svojoj djeci i njihovoj budućnosti".

"Legitimno je da neki kažu šta će nam EU ali mislite li da bi tada Boš ostao u Pećincima ili da ćemo moći da imamo još investicija? Neki kažu uvedite sankcije Rusiji ali šta su nam uradili pa da im uvodimo sankcije, kad su nam kakvo zlo napravili, jesu li nas pokrali negdje? Morate i nekog morala da se držite u politici", dodao je Vučić.

Vanredni lokalni izbori u opštini Pećinci biće održani u nedjelju, 24. decembra, a građani će moći da biraju kandidate za odbornike sa šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", na drugom mjestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke i LSV "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković", pod brojem pet je "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", a pod brojem šest lista "Za Pećince bez korupcije", koju je podnijela istoimena grupa građana. U ovoj opštini pravo glasa ima 15.996 birača.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori biće održani istog dana i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

Bonus video: