"Red zaveden za jedan dan"

BiH: Stanivuković podnio krivične prijave protiv bivše gradske vlasti

Stanivuković je u nedjelju objavio nalaze svog tima za reviziju rada prethodne gradske uprave Radojičića, navodeći niz nezakonih radnji na osnovu kojih su pojedine firme bliske entitetskoj vlasti, sa SNSD-om na čelu, oštetile budžet Grada Banjaluka za milionske iznose

4700 pregleda 5 komentar(a)
Draško Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Draško Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković (PDP) predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivične prijave protiv bivše gradske vlasti zbog zloupotrebe položaja i sumnje da su oštetili gradski budžet.

Podnio je prijave protiv svog prethodnika Igora Radojičića (SNSD), šefa gradske Civilne zaštite Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića i bivšeg direktora "Akvane" Vedrana Mitrovića.

Advokat Borko Gavrilović je rekao da su krivične prijave podnijete zbog zloupotrebe službenog položaja.

Stanivuković je novinarima rekao da se "toliko uzimalo, da je dobro da išta imamo. Katostrofa je ono što je rađeno i molimo sve institucije da se time pozabave, a ne ja kao gradonačelnik".

Naveo je da će "pod lupom biti firme pojedinih ljudi koje su u Skupštini grada, a koji su po raznim osnovama dobili 30 miliona KM (oko 15 miliona eura) iz gradskog budžeta".

Stanivuković je u nedjelju objavio nalaze svog tima za reviziju rada prethodne gradske uprave Radojičića, navodeći niz nezakonih radnji na osnovu kojih su pojedine firme bliske entitetskoj vlasti, sa SNSD-om na čelu, oštetile budžet Grada Banjaluka za milionske iznose.

On je, između ostalog, naveo da pojedine firme nisu plaćale komunalne naknade za postavljene reklamne bilborde i da su time oštetile budžet za oko 250 hiljada eura.

Sinoć su u Banjaluci poskidane desetine bilborda, a Stanivuković je naveo da su ih uklonili oni koji su ih i postavili.

"Red zaveden za jedan dan. Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada. Više ništa nije isto", napisao je sinoć Stanivuković na svom Tviter profilu.