Vučić: Kineski predsjednik potvrdio dolazak u Srbiju

Sastanci lidera Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope održavaju se od 2012. godine radi jačanja saradnje u okviru inicijative Pojas i put, u različitim oblastima - trgovina i investicije, poljoprivreda, nauka i tehnologija, zdravstvo, kultura

3412 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Beograda kada su dopremljene kineske vakcine u Srbiju, Foto: Reuters
Detalj iz Beograda kada su dopremljene kineske vakcine u Srbiju, Foto: Reuters

Predsjednik Kine Si Điping je danas potvrdio da će posjetiti Srbiju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Predsednik Kine Si Đinping zahvalio se na pozivu i sa sigurnošću potvrdio svoj dolazak. To je velika čast za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima u Beogradu nakon samita 17+1.

On je dodao da su odnosi dvije zemlje "izvanredni".

Vučić je danas, na poziv kineskog predsjednika Si Đipinga, učestvovao na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja centralne i istočne Evrope.

Sastanci lidera Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope održavaju se od 2012. godine radi jačanja saradnje u okviru inicijative Pojas i put, u različitim oblastima - trgovina i investicije, poljoprivreda, nauka i tehnologija, zdravstvo, kultura.

"Pojas i put inicijativa koju je pokrenuo predsjednik Si, i našem je narodu, ne samo kineskom, donijela mnogo sreće i mnogo uspjeha", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon samita.

Bonus video: