"SRPSKO DRUŠTVO JE DUBOKO KRIMINALIZOVANO"

Tadić: Vučićev sistem podržava kriminal

"Ono što se dešava na stadionima je samo manifestacija najvećeg kriminala koji se dešava među švercerima narkotika i to svako ko je obavljao dužnost predsjednika države i predsjednika Nacionalang savjeta bezbjednosti zna i ta borba je obaveza predsjednika države, predsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova", rekao je Tadić
1 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: Betaphoto
Boris Tadić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.12.2017. 16:06h

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić saopštio je danas da sistem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića podržava kriminal

On je kazao i da iza nasilja na stadionima i ulicama stoji politika i ocijenio da od 2012. godine ni na jednom polju nije bilo borbe protiv kriminala, već naprotiv podrške kriminalnim grupacijama.

Tadić je na konferenciji za novinare u SDS-u rekao da je srpsko društvo duboko kriminalizovano i da kao bivši predsjednik države i bivši predsjednik Nacionalnog savjeta bezbjednost ima obavezu da pokrene tu temu.

On je rekao da nasilje koje se desilo na stadionu nije zbog toga čija će navijačka pjesma jače da se čuje, nego je u pitanju borba za tržište oko prodaje narkotika, koje se dešava jer borbe protiv narko klanova u Srbiji nema.

"Ono što se dešava na stadionima je samo manifestacija najvećeg kriminala koji se dešava među švercerima narkotika i to svako ko je obavljao dužnost predsjednika države i predsjednika Nacionalang savjeta bezbjednosti zna i ta borba je obaveza predsjednika države, predsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova", rekao je Tadić.

Bivši predsjednik Srbije rekao je da je nevjerovatna činjenica da su se prije nekoliko dana predala dvojica dugodišnjih bjegunaca koji su pripadnici narko kartela Darka Šarića, a kao razlog predaje naveo to što vide da postupci zastarijevaju.

"Predali su se zato što vide kako ide proces Šariću i da se ova država ne bori krivičnim postupcima i slanjem kriminalaca u zatvor već zastarijevanjem krivičnih postupaka", rekao je Tadić i dodao da je to "dominantan način tretmana kriminala i kriminalaca u Vučićevoj, Nikolićevoj i Dačićevoj vlasti od 2012. godine do danas".

On je kazao da se za vrijeme njegovog mandata država borila protiv narko klanova na globalnom planu i da su kriminalci bežali iz zemlje ili da su pokretani protiv njih postupci i da su hapšeni.

"Mi danas imamo generisanje i ubrzavanje kriminalnog procesa jer borba protiv organizovanog kriminala podrazume borbu protiv najopsanijih koji najviše ugrožavaju strukturu društva, a to su narko klanovi i trgovci ljudima, a Srbija danas nema takvu borbu jer Vučićev sistem podržava kriminal", rekao je Tadić.