Đorđević: Vučić preko svojih medija pokušava da priču o klanu Belivuka prebaci na Crnu Goru

"U starom maniru glumljenja žrtve, tabloidi su već izmislili da taj kriminalni klan pokušava da likvidira Vučića po nekakvom nalogu iz Crne Gore", rekao je Đorđević

13570 pregleda 281 reakcija 23 komentar(a)
Đorđević, Foto: Screenshot/Youtube
Đorđević, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević optužio je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da od javnosti sakrije političke veze kriminalnog klana uhapšenog Veljka Belivuka i zaštitu koju su godinama uživali.

Đordjević je u pisanoj izjavi naveo da je vidljivo da Vučić "preko svojih medija" pokušava da "čitavu priču o ovom klanu prebaci na Crnu Goru, a građane obmane kako se ne radi o domaćoj kriminalnoj grupi sa jakim vezama u politici, bezbjednosnim strukturama i sportu - već o grupi koja je uvezena iz Crne Gore, a u Srbiji se pojavila slučajno".

"U starom maniru glumljenja žrtve, tabloidi su već izmislili da taj kriminalni klan pokušava da likvidira Vučića po nekakvom nalogu iz Crne Gore", dodao je Đorđević.

Ocenio je da se to čini kako bi se javnost ubijedila da Srpska napredna stranka (SNS) nema nikakve veze sa pripadnicima te kriminalne grupe.

"Građanima je nakon ove afere jasno da su naprednjaci ustvari najveća kriminalna organizacija u Srbiji i da je SNS samo političko krilo mafije koja je zaposjela Srbiju a kojom upravljaju braća Vučić – Jajinački klan", optužuje Đorđević.

Naveo je da vrh SNS kontroliše kriminalce i huligane, te da se radi o njihovim ljudima koji su "lansirani u organizovani kriminal tako što su dobili političku zaštitu i podršku u bezbjednosnim strukturama".

"Zauzvrat ti kriminalci obavljaju prljave poslove za SNS. Napadaju političke protivnike, novinare i intelektualce, zastrašuju građane, vozaju crne džipove na dan izbora, prave bakljade po zgradama za vrijeme vanrednog stanja. Ta grupa je obezbjeđivala Vučićevu inauguraciju i sukobljavala se sa građanima ispred skupštine tokom ljetošnjih protesta", dodao je Đorđević.

Naglasio je da se radi o bliskim prijateljima sina Aleksandra Vučića, Danila, te da se na društvenim mrežama mogu naći njihove zajedničke fotografije iz noćnih klubova, restorana i sa utakmica.

"Naprednjaci i njihovi tabloidi će vjerovatno sada da spinuju kako ja napadam Vučićevu porodicu, ali da je Vučić toliko zabrinut za svoju porodicu, zaštitio bi je od druženja sa pripadnicima narko klanova", dodao je Đorđević.

"Normalni diktatori u svijetu šalju djecu u internate po Švajcarskoj da se školuju, a Vučić svog sina šalje medju narko dilere. Time bi trebalo da se pozabave ne samo bezbjednosne, već i socijalne službe", naveo je on.

Bonus video: