Viši sud produžio pritvor Aleksiću, optuženom za silovanje u školi glume

Sumnja se da je on od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije bile maloljetne

12128 pregleda 1 komentar(a)
Aleksić, Foto: Twitter
Aleksić, Foto: Twitter

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas je donio rješenje o produženju pritvora do 30 dana profesoru glume Miroslavu Aleksiću.

Miroslav Aleksić optužen je za silovanje, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Ova odluka obrazložena je postojanjem "okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenu ponoviti krivično djelo", zatim jer je djelo za koje je optužen propisana kazna veća od deset godina zatvora, kao i zato što su "način izvršenja krivičnog djela i težina posljedice djela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

Aleksić je uhapšen kada je glumica Milena Radulović medijima ispričala da ju je dok je bila maloljetna silovao više puta. Potom su i druge njegove učenice iznijele da su doživjele isto.

Sumnja se da je on od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije bile maloljetne.

Mediji su objavili da se Aleksiću stavlja na teret osam krivičnih djela silovanja i pet krivičnih djela nedozvoljene polne radnje.

Bonus video: